2010/09/29

Reflexions ‘personals’ (i preguntes) sobre la vaga d’avui (29-S)

Abans que res, i per desfer malentesos i/o males interpretacions, tres puntualitzacions:

  1. No estic a favor de la vaga que s’ha convocat aquest dimecres.
  2. De cap manera, això significa que estigui a favor del govern espanyol. Crec que ho han fet (i ho estan fent) tan malament com poden. Però el pitjor és que l’oposició no està aportant cap via constructiva ni fa cap proposta que ens indiqui que tenen alternatives millors.
  3. I finalment, el dret a la vaga és constitucional i per tant, s’ha de respectar. Però també s’ha de respectar el dret al treball.

Dit això,volia aprofitar aquest post per a compartir un conjunt de reflexions, que són sobretot, preguntes que em faig:

Podria no dir res.
Quedar-me per a mi les opinions i reflexions i segurament, que viuria millor.
Però també crec que en el moment en què estem, s’han de dir les coses clares i generar el debat:

  • Jo he treballat amb ‘normalitat’.
    Fent teletreball, a casa, cosa que faig de tant en tant, normalment.
  • El meu entorn professional (clients, partners, companys,…) han treballat amb ‘nomalitat’. I ho demostra que he tingut el mateix nombre de correus electrònics i trucades que la resta de dies. I amb qui m’he comunicat, també m’ha respost.
  • L’única cosa que no he fet, és la classe a la universitat (aquest semestre les tinc els dimecres, de 8:00 a 11:00). I no l’he fet per dues raons. No tenia clar que les aules fossin obertes i els alumnes, en acabar, no tenien transport públic per tornar a casa.
  • Per què s’ha d’immobilitzar el transport públic? Així garantim que paral·litzem l’activitat, no? Això no és coacció?
  • I parlant de coacció, per què els piquets informatius acaben ‘coaccionant’ als que volen treballar, tallant carrers, impedint entrar als treballadors a la fàbrica,…? Això són piquets ‘informatius’ pacífics?
  • Per què algú ha posat ‘silicona’ a diferents establiments i oficines a molts llocs, entre d’altres a l’Avgda. Barcelona, d’Igualada?
  • Per què sempre han d’aparèixer els antisistemes i aprofitar l’avinentesa per a cremar cotxes, per exemple?
  • Per què calia empastifar els aparadors?
  • Aquesta tarda, l’activitat comercial a Igualada era la d’un dia normal, pel que he pogut veure. Però per què els piquets han de ‘forçar’ a que els comerciants/botiguers tanquin? On és el dret de poder treballar?

Permeteu-me, també, unes reflexions al voltant dels sindicats i polítics

  • Si avui era dia de vaga i, per tant, de no treball, els assalariats dels sindicats (treballadors) no haurien hagut de fer vaga i per tant, no treballar?
  • I aquests assalariats/treballadors deixaran de cobrar el sou d’avui i cotitzar a la seguretat social?
  • I els diputats que han fet vaga, renunciaran al seu sou d’avui?
  • Com justificarà ICV i el conseller Saura, que el seu partit i diputats recolzin la vaga i la promoguin i a la vegada ‘dirigeixin’ la policia en contra dels manifestants

I abans que algú em titlli de ‘dretes’,…, us diré que em considero d’esquerres i progressista, però compromés amb el país. El meu país és Catalunya, obviament. No voto ni el PP, ni el PSOE ni CiU, per suposat.

I per cert, abans que comencem a barallar xifres sobre seguiment i no seguiment, crec que hi ha un indicador molt clar: Quanta gent deixarà de cobrar aquest dia en la seva nòmina d’octubre? Aquesta és la xifra de seguiment de la vaga, no?

Però el mes important i d’acord amb el meu compromís amb el país, solucionem alguna cosa intentant aturar l’activitat econòmica? Tan bé estem, econòmicament, que ens puguem permetre les pèrdues econòmiques que suposa una vaga general? Per què no ens manifestem, plegats, en cap de setmana, si volem expressar el nostre desacord amb la situació en la que ens trobem?

Repeteixo que són reflexions obertes i preguntes expressades en veu alta.

Tant de bo serveixen per obrir un debat.

1 comentario:

Ivan dijo...

Et falta una pregunta que aclareix el tema de la coacció. En un món amb televisió, ràdio, internet, facebook, i on tothom té mòbil ...

¿què ens han d'informar els piquets informatius que no haguem escoltat ja trenta-mil vegades?

Salutacions.