2011/02/11

El tercer lloc.cat

Permeteu-me que us presenti una iniciativa que vam engegar, ara fa uns mesos, des del Centre d’Innovació en Productivitat (www.micrpoductivity.com) i que és un portal que hem anomenat “TercerLloc” (www.tercerlloc.cat)

Pel concepte “Tercer Lloc” s’entén qualsevol lloc on es pugui teletreballar que no sigui la oficina ( 1er lloc ) ni la casa del treballador ( 2on lloc ).

En diem "tercer lloc" als “espais públics” de la ciutat on un treballador o treballadora, que realitzi part de la seva feina en mobilitat, pugui tenir accés a unes condicions mínimes on poder desenvolupar la seva activitat: un lloc per seure, una taula, un endoll, l'ambient de silenci necessari, i cobertura necessària per poder-se connectar a Internet.

Es consideren, per tant, “tercers llocs” espais com bars, biblioteques, hotels, centres de negoci o centres de teletreball.

El MIC Productivity, el Centre d’Innovació en Productivitat (www.micrproductivity.com), va desenvolupar i posar en marxa, durant el 2010, un portal anomenat “Tercer Lloc” ( www.tercerlloc.cat ).

clip_image002

El portal del “Tercer Lloc” permet localitzar aquests “potencials llocs de treball a distància” i saber-ne els seus atributs : connectivitat 3G, Wifi de pagament o gratuïta, disponibilitat d’endolls, obligatorietat de silenci, servei de restauració, etc ...

clip_image004

clip_image006

El portal consisteix en una base de dades de “tercers llocs” que és alimentada pels mateixos usuaris que classifiquen cadascun d’aquests espais, permetent-los trobar el tercer lloc més adient en un moment i un lloc determinats, d’una forma ràpida i eficient.

Pels treballadors mòbils és un repte trobar on poder treballar de la manera idònia, ja que no sempre es tenen els mateixos requeriments:

· Quin és el lloc més proper on puc treballar amb el meu portàtil?

· Podré carregar la bateria?

· Seria possible trobar un lloc prou silenciós per fer una trucada?

TercerLloc.cat es va idear com una xarxa social que pretén que aquests treballadors mòbils, o en itinerància, puguin satisfer algunes necessitats bàsiques com ara:

· Informar-se d’ubicacions de la ciutat on poder treballar

· poder donar d’alta nous espais

· qualificar i opinar sobre els espais de forma participativa.

· trobar enllaços d’interès sobre el treball mòbil.

clip_image007

El més important de tot és que permet trobar el tercer lloc més adient en un moment i un lloc determinats, d’una forma ràpida i eficient.

Actualment, el portal “tercerlloc.cat” ja està operatiu a les ciutats de Barcelona i Cardedeu i en breu, a Manresa i d’altres ciutats de la geografia catalana.

 

Què us sembla?

Què n’opineu?

Què mes podríem fer per a millorar-lo?

1 comentario:

Kimi dijo...

Hola, molt bon article! Però no veig que estigui indetificat en aquesta xarxa la Fon.com que és una molt important xarxa i a la nostra ciutat, doncs també força!!!