2011/12/31

Un sol desig per al 2012… (Amnistia Internacional)

Ara fa uns mesos, em vaig afiliar a Amnistia Internacional (www.amnesty.org, www.amnistiacatalunya.org).

És una de les organitzacions-associacions que sempre m’ha semblat que fan una tasca important i sensible: denunciar la violació dels drets humans arreu del món.

Per suposat, no vull menystenir d’altres associacions com puguin ser Greenpeace, Intermón-Oxfam, Creu Roja,…. Però reconec que sempre he tingut una simpatia per Amnistia Internacional.

L’any 2000 ja vaig organitzar, a Igualada, una presentació de l’entitat, enmarcada dins els progames de la Jove Cambra d’Igualada, de la que he estat membre fins al 2011 (ja no ho sóc per edat, a l’haver complert els 41).

I em va semblar que els diners de la quota anual de Jove Cambra anirian molt ben destinats si els “dedicava” a Amnistia.

I, certament, és una llàstima que entitats com aquesta hagin d’existir. Ja  m’enteneu, oi?

No volia acabar l’any sense fer un darrer post en el meu blog, per a parlar d’Amnistia Internacional.

Permeteu-me que ho faci reproduint un text de la pròpia associació:

“Mentre llegeixes aquestes línies, en molts països hi ha persones que estan sent brutalment torturades i silenciades per expressar idees diferents, nens i nenes soldat enviats a morir i matar, dones totalment desprotegides contra la violència sexual.

Milions de persones a tot el món són víctimes de discriminació, se les empresona, se les tortura i se les mata. Es veuen privades d’aigua i aliments, atenció sanitària, educació, treball o habitatge.

Els governs, les grans empreses, els grups armats i, inclús a vegades els seus propis familiars, priven a aquestes persones de la seva diginitat humana. Unes vegades es tracta de cadenes visibles i evidents; altres, són secretes i insidioses.

Amnistia Internacional (AI) és el moviment mundial que treballa per alliberar a les persones d’aquestes injustícies.

AI està format per més de 2,2 milions de persones, de diverses cultures i orígens, de més de 150 països i territoris, a més de 4.000 grups locals integrats per voluntaris i voluntàries.

Investigació, denúncia i acció són els motors que l’impulsen. Imparcialitat i independència són les senyes d’identitat. AI és una organització que ha optat per no acceptar subvencions de governs ni donacions de partits polítics,i es finança gràcies a la generositat d’aquelles persones que contribueixen en tot el món amb les seves quotes d’afiliació i les seves donacions”

Per acabar, si hagués de demanar un sol desig per al 2012, ho tindria clar: ‘que Amnistia Internacional no hagués d’existir’.

Mentrestant, el que podem fer és donar-li suport i ajudar a difondre el seu missatge.

Bon any nou 2012!

No hay comentarios: