2013/11/21

La Regla de Sant Benet, exemple de 'Management'

Coneixeu la Regla de Sant Benet?

De fet, reconec que en el meu cas, fins fa uns mesos no n'havia sentit ni a parlar.

I va ser a partir d'una conversa amb el meu #socimic l'Albert Riba i una trobada posterior amb el prior de l'abadia de Montserrat que vaig tenir ocasió de parar-hi esment i prendre la consciència del seu valor en els aspectes de 'Management'.

I per què?

Doncs, bàsicament, per què és un text que més enllà de les 'regles' de convivència i gestió d'una comunitat.

Tal i com reflecteix la Viquipèdia, "... La regla de sant Benet és un codi de vida monàstica, obra de Benet de Núrsia, escrita en llatí els anys 534-550, d'una importància cabdal, es converteix en la base del monaquisme a Occident. L'esperit de la regla es resumeix en pax (pau) i ora et labora (resa i treballa).

Més enllà de la seva gran influència religiosa, és un dels treballs més importants escrits durant la formació de la societat medieval, encarnant la idea d'una constitució escrita, i d'una autoritat limitada per la llei. S'adreça a monjos principiants, i més particularment als novicis que es preparen durant un any per a la seva futura vida de monjo...."

I si es fa una lectura acurada amb uns ulls diferents a aquest enfoc 'religiós', ens podem adonar que parla de com ha de ser l'Abat ("Director General"), les convocatòries dels germans a Consell ("Comité de Direcció"), les recomanacions de convivència o com dur a terme les diferents activitats ("Cultura empresarial", "Organització i Processos"),  sobre el Majordorm del Monestir ("Gerent" o "Administrador"), els diferents rols i responsabilitats dins la comunitat ("Job descriptions"), el valor de l'experiència ("Seniority"), el Prior del Monestir ("Sots-Director" o "Responsable d'Organització"),...

Teniu el text complet a http://www.benedictinescat.com/montserrat/htmlfotos/reglabenet.html

A veure què us sembla...

No hay comentarios: