2005/10/08

Tornem a la Ràdio

Aquest passat dijous vaig reemprendre les meves intervencions a Ràdio Intereconomia.

Aquesta és una experiència que vaig iniciar a l'octubre d
el 2004 i que ha consistit en una intervenció cada dues setmanes duent a terme un espai sobre "Tecnologies de la Informació i Sistemes d'Informació" en què tractem d'explicar i comentar des de notícies d'interés en l'àmbit de les TIC fins a aplicacions pràctiques de les mateixen en el món empresarial i econòmic.

L'objectiu és fer arribar als oients la visió pràctica de les tecnologies de la informació, escapant-nos de la vessant purament tecnològica per a destacar l'aplicació ja sigui en el món de l'empresa o la societat en general i els canvis que comporten i comportaran.

En aquest darrer programa vam tractar diferents temes d'interès general, a partir de notícies sorgides en les darreres setmanes:

  • L'adquisició de la companyia Siebel per part d'Oracle, en una estratègia que ha portat a aquest gegant de la informàtica a adquirir mes de 10 empreses en el darrer any
  • L'adquisició de "Skype (tecnologia de telefonia sobre IP)" per part del portal de subastes "ebay.com", per la quantitat de 2.100 milions de $, quan la facturació del darrer de Skype va ser de 5,4 milions. Amb aquesta adquisició, ebay.com no només adquireix una tecnologia de present-futur, sinó que sumarà als seus 147 milions d'usuaris amb els 54 milions de correus electrònics que té donats d'alta Skype. No oblidem que ebay.com va tenir uns beneficis de 778 milions de $ en el seu darrer exercici.
  • La guerra de dipòsits desfermada entre les empreses online de banca, Uno-e, ING Direct i Open Bank i Bancopopular-e.
  • Finalment, vam comentar com a temes d'actualitat catalana, les mes de 1000 sol·licituds rebudes durant la segona quinzena del mes de setembre, a la Fundació PuntCAT per a demanar altes de dominis amb l'extensió .cat i la disponibilitat des de fa una setmana de la proposta d'estatut aprovada pel parlament català a la web www.canalpda.com

No hay comentarios: