2008/03/30

Internet a la premsa

No puc evitar, quan agafo qualsevol diari/revista/...., de fixar-me en les notícies que tinguin a veure amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, els Sistemes d'Informació, però sobretot, en l'aplicació d'aquestes en els diferents aspectes del nostre 'dia a dia' i la seva repercussió.

Que les TIC, però sobretot Internet, han canviat l'entorn és evident: en els negocis, en l'oci, en les nostres relacions socials, la nostra manera de fer,...

I com a exemple, les diferents/bastantes notícies que en una sola edició, la del passat dijous, sortien publicades a "Metro":
  • La generalitat, els empresari d'oci nocturn i els fabricants de begudes alcohòliques, posen en marxa una campanya per a promoure el consum responsable d'alcohol. I ho faran amb còmics, pòsters i amb marketing viral en webs com myspace o facebook.
  • "Google Earth fa tremolar la Xina". Pekin va anunciar una campanya per a lluitar contra les webs que 'ofereixen ilegalment infomació geogràfica i mapes' i que 'poden comprometre' el país. Volen tancar totes aquestes webs a mes d'aquelles en què es presenti 'Taiwan' com un país independent. Però no només passa a la Xina. EEUU també ha bloquejat mapes de Google Earth per 'motius de seguretat'.
  • Jorge Sierra, de 29 anys, ha venut la seva web, www.hoopshype.com (sobre la NBA) a una companyia d'EEUU per un import de 7 xifres.
  • També es fa referència a altres 'pilotassos' de la xarxa (Panoramio.com, Loquo.com, Skype.com i YouTube).

No està malament per ser un diari de poques pàgines, oi?

I pels que hi tingueu accés, us recomano que pugueu recuperar l'edició del Ciberpais del dijous, també, doncs celabraven els seus 10 anys i està farcit d'articles d'aquests 10 anys, però també de les previsions de futur.

Interessantíssim.

No hay comentarios: