2009/06/26

El desenvolupament de les TIC a Espanya segueix en caiguda

Un dels elements que s’utilitza mes a l’hora d’avaluar el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) en un país o territori és l’informe anual del Fórum Econòmic Mundial (World Economic Forum).

L’informe elaborat per aquest organisme sobre 134 països estudia diferents criteris com per exemple la competència entre les companyies de proveeixen accés a Internet, la prioritació de les TIC a les polítiques governamentals, el nombre de patents, número de línies telefòniques, servidors d’internet, l’esforç en R+D, la qualitat de les escoles de negoci o la garantia de la propietat intelectual entre d’altres.

El ranking corresponent al 2008-2009 situa al capdavant, un altre cop a Dinamarca i Suècia, seguida dels EEUU i de Singapur

image

En els darrers anys, Espanya s’havia situat en les posicions 25 (2002), 29 (2003), 31 (2007) i ara ja està a la posició 34.

Cau, per tant, 3 posicions respecte l’any passat i té per davant a països com Estònia, Irlanda, Qatar, Portugal, Eslovènia i Xipre.

image

Podeu consultar l’informe complet a http://www.insead.edu/v1/gitr/wef/main/fullreport/index.html

I la informació corresponent a Espanya és a la pàgina http://www.insead.edu/v1/gitr/wef/main/fullreport/index.html

No hay comentarios: