2007/09/28

Què fa un gestor del coneixement?

No és la primera vegada que en aquest blog meu o en els altres en què participo (principalment, el d'ASCAMM), escric sobre la Gestió del Coneixement o del perfil del Gestor del Coneixemen, però en el darrer número del Món Empresarial, corresponent al mes de setembre, en l'apartat Formació Directiva, hi ha un interessant escrit de la Begonya Merino sobre aquest perfil professional.

És per això que m'ha semblat addient de reproduir part del text en el blog:

“...Es el cas del knowledge management i la figura del knwoledge manager, que està tenint una pobre implantació al nostre país.

El coneixement és vital per a les empreses.

El capital de coneixement disponible a les artèries de l'empresa ha de circular per contribuir a l'eficàcia de l'organització i assolir els seus objectius.

I el gestor de coneixement és el facilitador d'aquest procés.

Alguns dels objectius del gestor de coneixement són desenvolupar estratègies d'informació i coneixement, dissenyar solucions per aprofitar i utilitzar els sistemes i tecnologies de la informació i vetllar per l'acompliment de la legislació vigent sobre protecció de dades i marques, patents i drets d'autor.

El seu perfil formatiu és el d'un llicenciat amb formació de postgrau, amb experiència com a tècnic i gestor, un nivell d'anglès excel·lent i coneixements pràctics de tecnologia de la informació”.

I és per que en el Postgrau en Gestió de la Innovació i el Coneixement, que coordino, personalment, i que vam definir i posar en marxa de d'ASCAMM vam decidir incloure les matèries no només per cobrir els principals aspectes en Gestió del Coneixement i la seva aplicació a l'empresa, sinó també, la seva interrelació amb la definició estratègica de l'empresa i l'ús de les eines de gestió de la informació (TIC) per a suportar aquests procesos.

Finalment, cal tenir en compte que la correcta i òptima gestió del coneixement ha de tenir el seu retorn a l'empresa en la millorar de la productivitat i els resultats, però també en el disseny i desenvolupament de nous productes i serveis.

O sigui, amb la Innovació.


1 comentario:

Anónimo dijo...

Hola, m'alegra que hagis trobat interessant el meu escrit sobre la gestió del coneixement. Salutacions!