2009/01/28

Sobre el correu mòbil...

Que les tecnologies de la informacio i la comunicació (les anomeades TIC) ens estan canviant els hàbits i maneres de treballar i interactuar, es indiscutible.
 
El cert és que molts d’aquests recursos els tenim tan interioritzats que ja no li donem la importància que tenen.
I dins d’aquest apartat podríem parlar d’Internet, per suposat, i de moltes altres eines relacionades.
 
Volia, però, compartir amb vosaltres una d’aquestes aplicacions que aporten molt de valor: el correu mòbil.
És a dir, poder consultar el correu des del telèfon mòbil.
 
Degut a les nostres responsabilitats, al Centre d’Innovació en Productivitat (www.productivitycenter.org), tots els companys del Centre som un clar perfil de ‘treballador de la informació i el coneixement’, però també som ‘teletreballadors’.
Treballem en diferents llocs (oficina, casa i on siguem, a l’aeroport, al Starbucks, a casa del client, a la facultat,…).
I per aconseguir que siguem on siguem, no tinguem cap inconvenient en accedir a la informacio, comunicar-nos amb els companys, clients, partners, proveïdors, en poder col·laborar, en temps real, per a elaborar documentació, compartir,…, les eines tecnològiques ens són imprescindibles.
Són la base del que s’anomena l’Oficina flexible.
 
Però com nosaltres, bona part dels treballadors de les companyies són cada vegada mes ‘treballadors de la informació’: gerència, direcció, els departament de vendes, màrketing i comunicació, el departament de R+D,  els caps de projecte,…
I bona part d’aquests professionals tenen una elevada component de ‘mobilitat’, passen molt temps fora del lloc de treball.
 
I com deia, seria impensable que durant tot aquest temps, aquest professional estigui desconectat del seus sistemes d’informació i el primer pas, és que tingui el correu electrònic allà on vagi.
 
És costós?
Depèn. Només cal avaluar el valor que t’aporta disposar d’aquesta eina.
 
Sense anar mes lluny, aquest matí, mentre anava, en taxi, des del l’aeroport de València al centre de la ciutat, m’he llegit i processat els 20 correus electrònics que tenia pendents: els he llegit, he respost i he acceptat i gestionat vàries convocatòries de reunions.
 
Per suposat, en el meu cas no en tindria prou amb aquesta eina.
També requereixo de disposar d’un portàtil amb connexió 3G (aquest escrit l’estic redactant i publicant des d’una aula de la Fundació Universitat Empresa de València), equipaments per a fer videoconferències i reunions virtuals (divendres passat vam fer una reunió d’equip de treball, a través d’aquestes eines, des de cinc llocs diferents i cadascú amb el seu portàtil webcam,…).
 
Però, tornant a l’inici.
Si hagués de quedar-me amb una d’aquestes eines, a la que no renunciari és al correu mòbil.
 
Què n’opineu?
Quants no teniu una blackberry? Un smartphone amb Windows Mobile?....
Hi renunciaríeu ara que ja l’heu provat?
 

1 comentario:

Anónimo dijo...

Jo no hi podria pas renunciar! A més, per 15 Eur/mes és increïble tenir una finestra a la realitat a la teva mà!