2009/03/22

20 anys de la World Wide Web (www)

Segurament, durant aquesta setmana, ho haureu vist en diferents mitjans de comunicació, blocs,…, i és que ‘han coincidit dos aniversaris molt significatius en el móns  de les tecnologies que tenim actualment a l’abast’ (tal i com comenta l’Albert Cuesta en el suplement ‘A més A més’ de l’edició d’aquest diumenge de l’Avui):

  • Els 20 anys del www
  • El 10 anys dels mòbils 3G

El març del 1989 va néixer la worl wide web (www), la xarxa que ha permès popularitzar l’ús d’Interent (que és mes antic, per suposat).

Va ser l’informàtic Tim Berners-Lee, treballador del Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN) de Ginebra, qui va presentar als seus superiors el projecte d’un sistema de distribució de la informació basat en el concepte de l’hipertext, els enllaços als quals fem clic per moure’ns d’una pàgina a una altra.

Van passar dos anys fins que es va posar en marxa el primer servidor web, però l’invent és de fa 20 anys.

Què faríem ara sense Internet, oi?
Per una gran part de la humanitat (i sobretot en els països desenvolupats) aquesta tecnologia s’ha convertit en una eina habitual del nostre dia a dia.

Però a mes, el dilluns passat va fer 10 anys (1999) que el govern finlandès va concedir a les companyies Sonera, Radiolinja, Telia i Kolmegee Oyles les quatre primeres llicències de telefonia mòbil (3G) del món.

Només cal remarcar que aquesta tecnologia ha permès obrir la porta a l’ús mòbil d’Internet amb la possibilitat de mantenir simultàniament comunicacions de veu i de dades.

Així que, Feliç Aniversari a tots dos!

1 comentario:

@JoakimVivas dijo...

No se que fariem sense www