2010/03/02

“El nou model d’empresa” (El Món Empresarial")

En alguna altra ocasió, i com a professor associat de les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà, he tingut ocasió de publicar algun ‘article’ al Món Empresarial.

En el darrer número, del mes de març (http://www.monempresarial.com/MonEmpresarial124/master.html), hi tinc una petita intervenció titulada “El nou model d’empresa”

image

Permeteu-me que el reprodueixi per si no es pot llegir del tot:

Ens trobem en un moment crític de transició del model productiu de l'economia. El model d'empresa i el de treballador que seran necessaris tindran com a principal actiu la gestió eficient de la connexió entre processos, persones i informació.

Els treballadors esdevenen 'treballadors de la informació', i estan centrats en processos no estructurats que requereixen de l'ús d'eines i tecnologies que els ajudin a augmentar les seves capacitats i a ser més eficients en uns nous escenaris de treball: reunions, treball en equip, cerca i gestió de la informació, presa de decisions, comunicacions eficients, etc.

Tecnologies com els espais de col·laboració, la missatgeria instantània, les solucions de mobilitat o els cercadors d'informació han demostrat el seu impacte en el compte de resultats de les empreses i en la seva capacitat d'innovar i ésser més competitives.

És el moment de fer un salt endavant i apostar per incorporar-les a les nostres companyies. I això requerirà de les eines i tecnologies, però sobretot, d’una correcta gestió del canvi, una bona adopció d'elles i l'establiment d'un conjunt de bones pràctiques en el seu ús.

No hay comentarios: