2007/03/20

Sobre els 'blogs' corporatius

Tot i que aquest bloc no està dedicat als 'blocs' (té com a focus la Direcció de Projectes, el Treball en Equip i la Innovació), sí que de tant en tant, hi publico alguna referència.

El passat dissabte, però, en el suplement "El Cèntim" de l'AVUI hi havia un interessant article titulat "L'auge dels blogs corporatius", i que m'agradaria comentar, breument.

De fet, el subtítol era 'Els consumidors intercanvies informació sobre les empreses per Internet. L'infal·lible boca-orella continua".

I és cert. La web 2.0 ha donat un nou protagonisme als navegants, doncs ens ha fet actors encara mes actius del que puguèssim ser abans.
Segons Technorati, la blogosfera té mes de 57 milions de blocs, i cada vuit mesos, la xifra de creació de noves bitàcoles es duplica.
Estem en un fenòmen, com molts dels que hi ha al voltant d'Internet, en auge.

I algunes empreses s'han adonat (han pres consciència, per fi) que els 'blogs corporatius' actuen com una eina de màrqueting que afavoreix el boca-orella, tal i com esmenta l'article 'sovint la tècnica més infal·lible per donar-se a conèixer'.

Segons remarca l'autor de l'article, "els navegants intecanvien informació sobre diferents temes, les seves experiències amb nous productes, opinen sobre la qualitat del servei d'una empresa o el llançament d'alguna campanya innovadora..."

És una tendència o moviment que a més de facilitar la ràpida publicació d'informació sobre l'empresa, notes de premsa, opinions,..., a mes fomenta que els clients comparteixin la informació amb clients potencials.

Destacant les conclussions de l'article, "... els blogs corporatius obren noves i interessants possibilitats de comunicació, ja que permeten de crear nous canals d'informació menys formals, més directes i interactius entre les empreses (sigui quina sigui la seva mida) i els seus públics objectius.

I ara jo em pregunto, per què la immensa majoria de les empreses encara no han 'adoptat' un o mes blogs?
Desconeixement, manca de sensiblització,...?
Por al que puguin descobrir que es diu d'elles?
...?

No hay comentarios: