2007/07/04

'La pistola más rápida'

No, no us preocupeu, que aquest post no va de violència, armes o similars.

He utilitzat el títol d'un article aparegut a 'La Vanguardia' el dilluns 28 de maig de 2007, on sota aquesta frase l'articulista relata com funciona l'equip mecànic responsable dels 'pit stop', les aturades de repostatge i canvi de gomes dels vehicles de Fórmula 1 durant la carrera d'aquests.
Allò que veiem per la tele i que, entre 6 i 8 segons, reposten el vehicle, canvien si cal les rodes,...

Tal i com diu l'articulista, el Toni López Jordà, l'equip de 'gunman' (els nois de la pistola) i els nois de la manguera, han de realitzar un seguit d'operacions en un temps mínim que no afecti el desenllaç de la carrera.
Com remarca un membre d'aquests equips, 'no es pot guanyar una carrera en un "pit stop", però sí que es pot perdre'.
Quina pressió, no?
Qualsevol errada dels 24 membres que composen l'equip pot malmetre la carrera, i l'articulista ens recorda algunes ocasions en què ha passat (Fernando Alonso al GP d'Hongria el 2006 o a Heidfeld a Montmeló).

I per aconseguir que res no falli, repeteixen aquestes operacions fins que es converteixen en rutines (c0m anar en bicicleta, conduir un cotxe,...).
Poden arribar a fer l'assaig fins a 90 vegades per una carrera.

I per què?
Doncs per què també han de simular que passaria si... (gestió del risc i preparació d'un pla de resposta a aquests, !): si el cotxer arriba amb el morro trencat, amb una roda reventada, amb els arreglatges aerodinàmica afectats,...

Tenen una gran pressió.
I a sogres amb el mono ingnífug, casc, guants,..., durant 2 hores a 35º i 85º d'humitat.

És aquella part de l'equip que a vegades no veiem i no li donem importància, però és una mostra mes de la importància de què tothom aporti el seu treball a l'equip.

No hay comentarios: