2008/02/26

Google, mes enllà d'un cercador

Ara fa uns dies, vaig tenir ocasió de participar en el Master Executiu en Direcció de Recursos Humans, d'EADA, impartint l'assignatura de Sistemes d'Informació.

La tercera sessió la vam dedicar a Internet, la web 2.0, l'anomenada/mal anomenada 'nova economia',... i vam fer el cas del 'GMail'.

En el cas, es planteja el moment en què Google està definint el servei de GMail i la seva posta en marxa o no.
I es comenta, en aquell moment, que Google tenia 4 serveis.
A mes del cercador disposava d'AddSense, AdWords i Google Search Appliance.

El mes interessant d'aquests casos, a mes de treballar els aspectes proposats és que et donen una important visió de l'avenç de les tecnologies i la seva evolució.

I el cas de Google és exemplificant.

No només finalment va llançar el GMail i va ser un èxit i encara ho és, sinó que va anar ampliant cada vegada mes els seus serveis i aplicacions.
Aquest blog està fet i mantingut sobre una aplicació de Google.

En l'edició del divendres passat d'Expansión, es publicava un article en el que es comentava que totes les pàgines web dels diferents organismes del govern espanyol comptaran amb un cercador de Google, un programa específic pensat per les organitzacions en les que aquestes decideixen quins continguts s'inclouen a la Base de Dades sobre la que es realitzaran les cerques.

Aquest és un dels serveis de la divisió d'aplicacions per empreses del grup, Google Enterprise, les vendes de la qual no suposen mes que l'1% de la facturació de la companyia.

I si en el cas treballat a EADA parlàvem d'aquells tres serveis i aplicacions, la llista avui en dia s'ha ampliat al sistema de comunicacions instantanies, Google Talk, un calendari i una sèrie d'aplicacions ofimàtiques online, com el GoogleDocs,..., i fins arribar a setanta projectes en marxa.

I tot va començar amb un cercador.

Oi?

No hay comentarios: