2008/06/30

Darreres notícies del COEIC

Aprofitant que acabo de rebre el darrer butlletí del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica, pemeteu-me que comparteixi amb vosaltres algunes de les últimes notícies.

De fet, us recomano, que de tant en tant visiteu el blog del nostre col·legi (http://coeic.wordpress.com/)

Haig de fer-ne difusió, no?
Ja que sóc a la Junta Directiva
;-)

El COEIC nomena el seu primer “Col.legiat Honorífic”
Josep M. Vilà, enginyer industrial i informàtic, Director General d’Indra, Vicepresident d’AETIC i President del 22@network ha estat nomenat el primer Col·legiat Honorífic del COEIC per la seva dilatada i rellevant carrera professional en el sector de la informàtica.

L’Associació Catalana d’Empreses d’Informàtica – CatEi, la nova patronal del sector informàtic
CatEi, la nova institució empresarial que pretén aglutinar a totes les empreses del sector de la informàtica de Catalunya i presidida per Jordi Marin ha celebrat la seva primera Junta.

Neix l’associació pels informàtics de la FP, l’Associació Catalana d’Informàtics de la Formació Professional - ACiFP
L’ ACiFP vol convertir-se en una entitat que collabori amb altres institucions i organismes en la promoció d’activitats que portin als tècnics informàtics de la FP a un procés de maduració tecnològica i humana de qualitat; impulsant iniciatives d’intercanvi de coneixement tecnològic collaboratiu i cooperatiu, amb l’objectiu de socialitzar la idea del constant reciclatge i del treball en equip.

El COEIC amb la Unió Empresarial de l’Anoia
Signatura d’un conveni de col·laboració entre la Unió Empresarial de l’Anoia (http://www.uea.cat/) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica, a partir del qual s’estableix un reconeixement mutu dels serveis d’ambdues entitats. Aquest acord és un pas mes en les activitats i actuacions que el COEIC ha anat duent a terme a la comarca en els últims anys, de la mà dels qui han estat el seus Delegats Territorials.

Postgrau en Direcció de Projectes
El COEIC col.labora en la nova edició del Postgrau en Direcció de Projectes, corresponent al curs acadèmic 2008-09 que es realitza a la Escola Universitaria Gimbernat, centre adscrit a la UAB. Aquesta tercera edició del Postgrau presenta com a principals novetats, una intensificació en l’àmbit dels projectes TIC i de Sistemes d’Informació.

Jornada “La Gestió de Projectes a les Organitzacions. Una visió pràctica d’aplicació de les tecnologies”
El 17 de juny va tenir lloc la jornada “La Gestió de Projectes a les Organitzacions. Una visió pràctica d’aplicació de les tecnologies” que està coorganitzada pel Centre d’Innovació en Productivitat de Microsoft i el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers.

III Jornada anual. El sector de les tecnologies de la informació. Definim els reptes del futurLa Jornada adreçada a les empreses dedicades a satisfer la demanda generada per la societat de la informació, que engloben els àmbits de l’audiovisual, les telecomunicacions, l’electrònica i els sistemes d’informació o informàtica.

Les TIC promouen la massificació de la innovació
Una fórmula de recerca i venda d’idees innovadores anomenada crowdsourcing s’estén entre les empreses aprofitant el fluxe massiu de ments pensants i creatives que s’acosten a Internet. Mitjançant aquest sistema, una empresa proposa problemes i ofereix una recompensa a qui els resolguin o proposin un projecte d’èxit.

El 53% dels CIO no es senten realitzats amb la seva feina
Entre tots els tipus d’executius, els directors de TI tenen els menors nivells de satisfacció amb els seus treballs, segons un recent sondeig realitzat per la xarxa de contractació d’alt nivell ExecuNet. Només el 53% dels 286 executius TI que van respondre al sondeig de ExecuNet es van manifestar satisfets amb les seves actuals tasques.

L’STSI presenta el primer estudi sobre el sector TIC a Catalunya
L’informe, elaborat per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC), fa una anàlisi detallada de la situació actual del mercat de les TIC a Catalunya i una previsió de la seva evolució fins al 2010. El responsable d’aquest estudi és Francesc Miralles, membre del Consell Assessor del COEIC

La creació d’empreses en el sector TIC espanyol sofreix un fre del 12,4% al 2007El nombre de constitucions de noves societats mercantils que s’han incorporat al sector TIC espanyol durant l’any passat no ha crescut. És més, ha ralentit el seu creixement un 12,4% al crear-se un total de 2.776 noves empreses informàtiques.

Els CIOs espanyols creuen que les TI són decisives en una estratègia de negoci
Dos terços dels directors de tecnologies de la informació (CIOs) a nivell mundial, -i el 81% dels quals treballen en el Sector Públic-, creuen que les TI són decisives per a la innovació empresarial, encara que solament un de cada quatre considera que l’està impulsant veritablement.

Microsoft Pre-Incubation Program
Microsoft, Barcelona Activa i Osborne Clarke posen en marxa la iniciativa Microsoft Pre-Incubation Program d’acompanyament a persones emprenedores per a la creació i el creixement de noves empreses de software.

Una espanyola al capdavant de catorze filials de Microsoft
La presidenta del negoci de la multinacional a Espanya i Portugal, Rosa García, ascendeix un escalafó en Microsoft, que busca reforçar el seu organigrama en el Vell Continent.

No hay comentarios: