2010/05/24

PGPSI: 10a Classe 200910 – 2nQd (20/05/2010)

Penúltima classe del PGPSI d’aquest curs acadèmic.

Si en l’anterior sessió vam comptar amb la presentació/ponència del Jordi León, del CTTI (resum), aquest dijous passat, vam tenir la conferència de l’Albert Riba, Director Comercial de Kinetical (www.kinetical.com).

L’Albert, actiu blocaire, també (www.albertriba.com), ens va parlar tant de l’experiència d’emprendre un nou projecte empresarial (Kinetical) com també de la necessitat que tot projecte contempli la venda interna, o gestió del canvi, per part dels futurs usuaris del nous sistema d’informació.

Per exemplificar aquest darrer punt, en va presentar algunes de les accions de gestió del canvi adoptades per INDO en la incorporació de la nova aplicació de suport als seus venedors, basada en tecnologia TabletPCs.

Podeu consultar una breu descripció d’aquest projecte,en aquest link: Veure.

També podeu saber una mica mes de Kinetical en aquest document que adjunto.

Finalment, la segona part de la sessió, la vam dedicar a acabar d’estudiar el cas d’implantació d’un nou sistema de pagament en un estadi de futbol, on vam poder comprovar la importància d’una bona definició de l’abast en un projecte i la delimitació de les responsabilitats, en el mateix.

Què us va semblar la presentació?

6 comentarios:

Sergi Martínez dijo...

Hola Ramón,

Aquesta presentació de l'Albert Riba de Kinetical m'ha agradat molt la veritat. El fet que l'Albert sigui un dels molts emprenedors que van decidir montar la seva pròpia empresa s'ha notat molt a l'hora de saber explicar els diferents punts que ha tractat.

Trobo que ha estat una presentació on he après molt sobre aquest tema.

Anna Garcia dijo...

Bon dia Ramón,

La veritat és que va ser una ponència realment interessant. Crec que el fet d’explicar el naixement d’una empresa en primera persona és un dels motius que fa que els possibles emprenedors es decideixin a crear nous projectes com aquest.

La visió d’una persona que ha participat en la posada en marxa d’una empresa i està implicada en el seu funcionament ajuda a fer-se una millor idea del how-to a l’hora d’encetar un projecte i saber gestionar-lo.

Fins el proper dia,

Anna Garcia Caro.

Julián dijo...

Me ha resultado muy interesante el contraste entre el funcionamiento de un departamento de la Administración (la conferencia de la semana pasada) y el de una empresa privada que nace, se desarrolla y compite aprovechando al máximo lo que mejor sabe hacer: el trato con el cliente.
Es un ejemplo de que cualquier negocio tiene que tener claros sus propios objetivos y el método (o los métodos) para conseguirlos.
Desde luego, se nota perfectamente que Albert está en el meollo de la cuestión y sabe hacer perfectamente su trabajo.
Espero con ganas la última conferencia.
Julián Martín

Albert Asensio Gimenez dijo...

Hola Ramón, doncs sincerament ha estat una de les més interessants que he presenciat.
Potser és pel fet de ser el meu últim any de carrera i la relació que té amb el tema de montar una pròpia empresa.
És un moment on et passen moltes coses pel cap, i l'Albert Riba ens va saber reflexar perfectament la seva experiència.

Moltes gràcies als dos.

Joan Morales dijo...

Buenas Ramón,

Me ha parecido bastante interesante esta presentación, en primer lugar porque viene de la idea de un emprendedor que ha tenido éxito empresarial y segundo por el enfoque que le ha dado al uso de nuevas tecnologías para simplificar, optimizar e innovar los proceso de ventas (gafas con tabletPC). Esta presentación me ha dado buenos “tips” para mi presentación final de la asignatura Vialidad de Proyectos Empresariales (VPE).

Saludos,
Joan

Albert Riba dijo...

Bones a tots!

Sols puc dir tres coses:

-merci Ramon per convidar-me a venir un cop mes en algun dels teus projectes, un plaer treballar amb tu com a professional

-assistents, gracies per aguantar-me i pels vostres comentaris per aqui i sobretot pel tracte dispensat en la xerrada

-quins eren els tres conceptes claus? ... :)

Gracies a tots

www.AlbertRiba.com