2010/05/14

PGPSI: 9a Classe 200910 – 2nQd (13/05/2010)

Ahir, dijous, vam tenir l’ocasió de compartir, a la sessió de l’assignatura de Planificació i Gestió de Projectes i Sistemes Informàtics, a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (www.fib.upc.edu) de la primera de les 3 conferències que durem a terme en la recta final del quadrimestre.

 jl2

En aquest cas, el conferenciant va ser en Jordi Leon, del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, de la Generalitat de Catalunya, qui ens va presentar la metodologia de Gestió de Projectes del Centre i que s’aplica, de manera transversal, a tots els departaments de la Generalitat.

jl1

Se’m fa difícil resumir algun aspecte de la presentació del Jordi, per la qual cosa us convido a revisar la seva presentació que publico a continuació.

I si haguéssim de remarcar algun aspecte, diria:

  • Hi ha un marc de referència metodològic per a diferents aspectes de gestió al CTTI
  • La metodologia de gestió de projectes, ESPRIT, es fonamenta en 6 Sigma
  • Una part molt important de la implantació de solucions tecnològiques és la gestió del canvi

Crec que la xerrada va ser molt interessant, oi?

Què us va semblar?

Per cert, coneixeu metodologies de gestió del canvi?

3 comentarios:

David Jiménez Martínez dijo...

Sí que va ser interessant la xerrada, aprendre una nova metodologia de gestió de projectes sempre és bo, el que passa és que al menys jo, fins que no em trobi davant d'un projecte real en una empresa, crec que no aprendré cap metodologia de treball (més que res perquè no la he interioritzat encara...)

Buscant una miqueta, he trobat les següents metodologies de gestió del canvi:

- ADKAR: http://www.change-management.com/change-management-process.htm i http://www.brighthub.com/office/project-management/articles/15306.aspx
- També. encara que no sigui pròpiament una metodologia sinó un conjunt de pràctiques recomanables, ITIL conté consells sobre la gestió del canvi en projectes SI. La certificació ISO 20.000 també conté un conjunt de pràctiques (basades en ITIL).

Salutacions

Sergi Martínez dijo...

Hola Ramón,

La presentació va estar força bé. El fet de mostrar una nova metodologia de gestió de projectes s'agraeix, encara que com diu el meu company David, fins que no t'hi trobis realment en el seu moment, no crec que m'hi centri massa en aquest aspecte.

Per aportar algun altre exemple, aquí deixo aquest link:

http://www.mindtools.com/pages/article/newPPM_94.htm

Vagi bé.

Julián dijo...

Para mí ha resultado una sorpresa comprobar el rigor con que funciona (algún departamento de) la Administración. Sinceramente, pensaba, quizás por prejuicios, que, en realidad, todo era un poco (o un mucho) más chapucero y de estar por casa, algo así como el "si funciona no lo toques" que tanto daño ha hecho a la innovación.
Es posible que lo menos importante fuera la descripción de una nueva metodología de gestión de proyectos (ya de por sí muy interesante), frente a la realidad de que cualquier metodología puede crearse o modificarse (adaptándola), si las líneas maestras de los proyectos están bién definidas.
El ponente, perfecto.
Julián Martín