2012/09/14

Com integrar Outlook i Google Apps (calendari i contactes)?

Molts d’aquells que em coneixen fan broma, a vegades, amb l’expressió que acostumo a utilitzar quan em demanen quina és la millor tecnologia informàtica per un tema, i responc que ‘jo soc agnòstic de tecnologia’.

I és cert, ja que no considero que hi hagi tecnologies o productes específics millors que altres, sinó alguns més adequats a altres, en funció del que necessitem en cada moment.

De fet, a nivell professional, el meu dia a dia, és un entorn Windows i això vol dir, la plataforma de productivitat de Microsoft Office i en especial, el Microsoft Outlook.

Ara bé, a nivell personal, en el seu moment vaig decidir adquirir un domini propi, per tenir un correu que no depengués d’un ‘tercer’ tipus col·legi professional, acadèmia,… i el vaig comprar a través del blogger i així també vaig tenir un altre entorn de productivitat (Google Apps) amb un blog,…

I llavors sorgeix la necessitat.

Com puc fer tenir integrats o coordinats aspectes com el calendari o els contactes?

Si dóno d’alta una cita al meu calendari d’outlook com puc fer que també aparegui al meu calendari de google. I si és un contacte?

O al revés, per suposat.
Doncs bé, en el meu cas, després de buscar alternatives vaig optar per dues aplicacions molt senzilles i pràctiques i que funcionen perfectament:

  • Go contact sync (pels contactes)
  • Sync Google Calendar with Microsoft calendar

Poseu aquests noms al cercador i us els descarregueu i instal·leu. La configuració és mínima, ja que només cal donar el nom del compte i contrassenya de l’usuari de google apps i tenir les aplicacions en marxa al PC amb Outlook.

I ja està!

1 comentario:

Unknown dijo...

Tens rao Ramon. Jo ara els utilitzo.
Ara be, no intentis un escenari on multiples persones llegeixin i tinguin permisos per escriure a la vegada en un mateix calendari i/o contactes. Llavors els problemes de sincronitzacio esdevenen importants.
Es llavors quan Exchange no te competidor ;)