2013/01/30

El programa iDigital (Generalitat de Catalunya)

Primera activitat de la comunitat EADA Alumni 'Business & Technology' (BnT) d'aquest any 2013, de l’escola de negocis (www.eada.edu), i de la que formo part, tant per la meva vessant com a professor sènior associat del Dept. d’Operacions i Sistemes d’Informació, com també, en qualitat d’antic alumne de l’escola.

Va ser aquest dijous passat, 24 de gener, i, per a l'ocasió, vam comptar amb la presència del Sr Carles Flamerich, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (link), qui, juntament amb el Sr Daniel Marco, Director del Programa iDigital (programa ), ens van presentar el pla estratègic de Desenvolupament de la Societat Digital del Govern, per als propers anys.

image

L'acte es va organitzar en format d'esmorzar-networking, el que va afavorir la interacció i participació dels diferents assistents al mateix, i va ser introduït i moderat per un servidor.

image

En paraules del Sr Flamerich, "el programa iDigital pretèn convertir Catalunya en un pol (hub) d'innovació de la societat digital", convertint-se en una de les línies estratègiques de país i basat en les 5 i s: internacionalització, innovació, inversió, inclusió i infraestructures.

Per aconseguir-ho, el programa, tal com ens va detallar el Daniel Marco, "gira al voltant de quatre eixos (empresa, clúster TIC, ciutadania i administració) i es desplega a partir de 17 projectes tractor com ara la 'facturació electrònica', 'l’ecommerce', 'l’eTurisme' o 'les xarxes socials ciutadanes' o 'la eocupabilitat' ".

image

El programa està alineat amb l'agenda europea digital 2020 (agenda) i persegueix l'objectiu que Catalunya passi del TOP 20 al TOP 10 de les euroregions europees en aquesta àrea, sobre les 269 analitzades.

Comparteuxi la informació del programa i que va ser la base de la presentació del Daniel: http://www.slideshare.net/rcosta/presentacio-agenda-digital-catalunya-2020

No hay comentarios: