2008/08/05

La teoria de les 6 connexions

Segur que tots havíem sentit a dir, mes duna vegada, que totes les persones es podrien arribar a interconnectar, amb un màxim de 6 intermediaris, oi?

L'experiment dels 6 graus de separació va ser ideat als anys 60 pel psicòleg nord-americà Stanley Milgram i shavia convertit, quasi en una llegenda urbana

Doncs bé, un equip d'investigadors de Microsoft ha provat que la coneguda llegenda urbana dels "6 graus de separació", aquella que afirma que dues persones qualsevol del món es troben separades per una distància màxima de sis intermediaris, és correcta.

Encara que més aviat hauríem de parlar de 7 graus de separació.

Els investigadors han analitzat prop de 30.000 milions de missatges de correu electrònic enviats al llarg de tot el mes de juny l'any 2006, i la conclusió a la qual han arribat és que qualsevol persona pot estar unida amb una altra per com a molt 6,6 graus de separació, o el que és el mateix, 7 graus i no 6 com sempre s'havia cregut.

La base de dades que ha permès arribar a aquestes conclusions cobria tots els missatges de la xarxa Microsoft, que aproximadament es podria dir que representava la meitat de tot el tràfic de missatgeria instantània mundial al juny del 2006. La premissa de l'estudi era que dos persones es podien considerar conegudes si s'havien enviat un missatge de correu electrònic, així, examinant totes les cadenes de coneguts es va arribar a determinar que el 78% de les parelles es podien connectar en 6,6 enllaços o menys.

Podeu consultar la notícia completa a http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1041077/Microsoft-proves-ARE-just-degrees-separation-world.html

No hay comentarios: