2008/08/01

Pekin 2008 i la censura

Sí, ja se que aquest no és un blog sobre política ni sobre esports.
No us preocupeu, tot i el títol, no vull parlar de cap dels dos temes….
…o sí!
Aquest post va de sobre una de les temàtiques del meu blog, la innovació digital i, per tant, sobre l’ús i aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (i Internet, és clar), o en aquest cas, sobre el no ús d’aquesta tecnologia ‘universal’, Internet.
El mateix COI ha reconegut (i inclús s’ha disculpat) que ha acceptat que els periodistes que es desplaçaran a Pekin per a seguir el Jocs Olímpics no podran navegar lliurament per Internet des de la vila olímipica.
Es veu que la ‘niñera’ (l’exèrcit de ciberpolícies que censura la xarxa) també treballa al Centre de Premsa Olímpic a Pekin, i per tant els reporters no tenen accés a determinades ‘pàgines delicades’ com Falun Gong, Amnistia Internacional, Tibet o la masacre de Tiananmen.
Que a la xina no hi ha gaire llibertat, tots ho tenim clar, que estan ‘oprimint’ el poble tibetà, també, que hi ha censura en molts àmbits, entre ells, Internet, també ho sabíem, oi?
Però que inclús davant d’un esdeveniment com els Jocs Olímpics, que la premsa no pugui disposar d’aquesta ‘lliure’ navegació per Internet és indignant.
Però considero que encara ho és mes que el COI ho accepti.
Potser el problema va ser acceptar que la Xina organitzés aquests Jocs Olímpics, no?
Ah, per cert, el govern xinés també espia, i espiarà i recollirà informació sobre els visitants que s’allotjaran en els diferents hotels.
Totes les consultes, comunicacions, cerques i tecles accionades estan essent espiades pel govern xinès.
Què mes es pot dir?

No hay comentarios: