2008/07/31

Internet mòbil

Tot i les vacances, els costums ‘sans’ s’han de mantenir, oi?

I avui és dijous, i per tant, toca la lectura d’El País, o mes ben dit, del CiberPaís.

I apart dels gadgets, webs de mes o menys interès que s’hi acostumen a presentar,…, hi ha la columna del Francis Pisani (de lectura recomenada), que en aquest número porta per títol “Internet móvil: punto de inflexión”.

I dels tres conceptes que Francis planteja per la tornada d’estiu (movilitat, cloud computing i eleccions – USA -), voldria destacar-ne la primera, l’Internet mòbil.

No estem parlant de cap concepte estrany.

Quanta gent no té ‘correu mòbil’, ja sigui a través d’un smartphone, la blackberry,…,

Però anem mes enllà, parlem de navegar a través del telèfon mòbil.

I algunes dades publicades a la columna:

- La venda de telèfons mòbils a EEUU va baixa en un 22% durant el primer trimestre de l’any, però en canvi la venda de smartphones va pujar un 10%

- Els smartphones són el 17% del telèfons venuts (i tinguem en compte que hi ha molts telèfons ‘no smartphones’ però que també permeten accedir a continguts d’Internet)

- L’aparell mes utilitzat a EEUU és el Razr de Motorola (¿?)

- El 15,6% dels estadounidencs utilitzen el ‘mobile web’ de manera regular (i el doble tenen un pla que els permetria fer-ho). I per darrera tenim el Regne Unit i Itàlia. A nivell mundial, el Nokia N95

- L’estudi de Nielsen comenta que bona part d’aquest èxit és degut a l’iPhone i a les empreses, per la Blackberry

I no ens oblidem, si parlem de la Internet mòbil, de l’emergència, a la que assistirem, durant els propers mesos, dels ‘mini laptops’.

Ja ens ha arribat el eePC d’Asus, però a la tardor és quan tindrem accés a un ampli ventall, entre ells el HP 2133 Mini-note (jo l’espero amb moltes ganes).

Bé, de moment, seguirem accedint a Internet amb el nostre portàtil (en aquest cas, un TabletPC) i del meu telèfon mòbil (un HTC amb teclat).

;-)

No hay comentarios: