2008/10/08

Constituïda la comissió TIC de la UEA

La setmana passada va tenir lloc la reunió de treball per a constituir la comissió TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) de la UEA (Unió Empresarial de l'Anoia).


La constitució de la Comissió TIC de la UEA és fruit de l’acord de col·laboració establert entre la Unió Empresarial de l’Anoia i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEIC) i neix amb l’objectiu de crear un espai de reflexió i de propostes, a nivell comarcal, sobre els aspectes relacionats amb la incorporació i ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les nostres empreses i al nostre territori, i està presidida per un servidor.




En aquesta primera reunió hi vam participar 14 persones, amb el President i la Secretària General de la UEA, en Ramon Felip i l'Angels Chacón, respectivament, quatre col·legiats del COEIC i els representants de diferents empreses locals en l'àmbit del desenvolupament d'aplicacions, ERPs, solucions verticals, eCommerce, formació i solucions web.


Els 5 principals objectius d'aquesta comissió són:
  • Constituir un espai de reflexió sobre l’ús de les TIC a les empreses del territori i donar-los suport per tal que esdevinguin mes competitives i productives a partir de l’ús d’aquestes tecnologies.
  • OB2 - Oferir suport al teixit empresarial TIC local donant-los a conèixer els ‘recursos’ que tenen disponibles a diferents nivells (associacions, col·legis, patronals, mapa TIC, ajudes,…), així com facilitar l’intercanvi d’experiències, problemàtiques,... entre elles.
  • Promoure les empreses TIC locals a nivell local, nacional i internacional.
  • Esdevenir una veu autoritzada dins la UEA en aquests temes relacionats, actuant a la vegada com a ‘lobby’ davant les administracions públiques (Societat de la Informació i el Coneixement, Tecnologies Digitals,…)
  • Debatre i promoure activitats de foment de la Societat de la Informació a la comarca

En aquesta primera reunió es van proposar diferents accions a dur a terme durant els propers mesos i ja s'ha articulat un espai virtual de treball per a col·laborar, a través d'Internet (no podia ser menys, oi?).

No hay comentarios: