2008/10/29

Sobre les reunions virtuals

Segur que la majoria hem sentit a parlar de les eines i tecnologies per a col·laborar i comunicar-se 'virtualment', fer reunions a través d'Internet, compartir documents 'online',... Oi que sí?

I segur que també moltes vegades heu pensat que això no pot ser, que no pot funcionar, que ....

Doncs funciona. I molt bé!
I voldria posar-vos l'exemple d'avui.

Aquest matí, tot i que havia d'anar a Barcelona, per temes varis, finalment, m'he quedat treballant a casa.
I tret d'anul·lar una reunió que tenia a la capital, que no era urgent i que faré el proper dilluns, he pogut fer tot el que tenia previst, treballant des de casa.

I entre les coses que he fet hi ha hagut dues reunions virtuals.

D'una banda, a les 11:00 i durant mes d'una hora he estat fent una reunió de treball amb el Responsable d'Informàtica i la Responsable de Formació de l'Hospital Comarcal d'Inca (a Palma de Mallorca), a través d'una eina de la que ja n'he parlat alguna vegada en aquest bloc, Skype.

I per la tarda, de les 15:30 fins quasi a les 17:00, i a través del Microsoft Office Communicator, primer, i del Microsoft Live Meeting, després, he estat treballant amb un company del centre, el Juanjo, compartint diferents documents 'online' i preparant una presentació per demà a un grup de socis d'ATI que visitaran el nostre Centre d'Innovació en Productivitat (http://www.centreproductivitat.cat/).

En els dos casos no he trobat a faltar per res el 'contacte físic', ja que ha sigut 'tan real i satisfactori' com si haguéssim fet les reunions físicament en el mateix lloc.

I no parlem de l'estalvi de temps en desplaçaments, per no dir la impossibilitat d'haver pogut fer aquestes dues reunions 'físicament' en tan poca estona si no hagués tingut aquestes eines.

No us sembla?

1 comentario:

Jordim dijo...

Hola Ramon, jo et recomanu a part de skype (que está molt i molt bé :)... i els de Microsoft , sense cap dubte també...) el que et recomanu jo... per experiencia personal i pq ja fá gairebé dos anys que i tinc un avatar ... és SECOND LIVE, ----> té totes les eines que poden tenir els altres programes i a més a més interacciones amb un altre persona, la que está darrere del pc,aixó sí ... l'altre o altres persones... també són avatars. Pots prendre cafés virtuals , pots anar a un restaurant o a la universitat ... infinitat de maneres de fer o interactuar i ja et dic és una opinió meua ... per mí es el millor programa per fer amics...mai sá de confondre amb que es un joc.. mai ... SECOND LIVE o sl com nosaltres li diem o REAL LIVE o rl com posem cuan estem reunits o xerrant ---> al posar al xat general les lletres rl--->tothom sap que no estarás allí, a ón sigui que en akell moment es feia la reunió o el que sigui...
Podría estar setmanes explicante el que es fá a SL ... millor ens trovem allí ... dins de Catalunya Virtual...allí amb una noia de Barcelona tenim una escola anomenada ESCAT i fem clases també dins de la xarxa...
Tot un plaer descobrir el teu Blog i desitjante sempre el millor reb una salutació i molts records...

Jordi Sempere Esplugues