2008/10/03

Torno a ser MCP (Microsoft Project 2007) i com preparar l'examen

Durant els meus primers anys com a professional em vaig certificar per Microsoft i vaig obtenir el títol de MCP (Microsoft Certified Professional).
Amb els anys, però, aquestes certificacions caduquen i t'has de tornar a examinar d'un o altre producte/plataforma del fabricant per a mantenir la credencial, cosa que no vaig fer.
Avui, però, he fet l'examen 070-632, "Microsoft Office Project 2007, Managing Projects" i que un cop superat, m'ha donat accés a tornar a ser MCP.
Segurament que aquest és un dels exàmens que molts professionals de l'àmbit de la Gestió de Projectes estaran interessats o s'hauran plantejat de fer, ja que cobreix l'ús d'una de les eines més utilitzades en aquesta disciplina, el Microsoft Project.
Volia aprofitar per a comentar-vos algunes coses de com preparar l'examen.
Una opció és, per suposat, assistir a un curs oficial, que segueixi el curriculum proposat pel fabricant (Microsoft Official Courseware – MOC).
Una altra opció és preparar-lo per 'lliure', com molts fareu i que és l'opció que jo també vaig triar.
En aquest cas, la primera temptació és adquirir el manual del curs 'oficial' (MOC) per a preparar l'examen.
No us ho aconsello. De fet, és un manual preparat per donar suport a la docència 'presencial' en un curs, però no per fer-lo 'per lliure'.
Només seria aconsellable en el cas de què ja conegueu el Project i tingueu una experiència en l'ús de l'eina, però el cost del manual no ho compensa.
En aquest cas, jo us recomano que utilitzeu algun llibre de text que segur serà més didàctic i útil.
En el meu cas, jo em vaig comprar el llibre "Project 2007" de la Teresa S. Stover.
És molt complet (992 pàgines) el que també explica el seu preu, 59€ (molt mes assequible que la compra del MOC) i que a més de presentar, primer totes les novetats de la nova versió i explicar de manera molt detallada com treballar amb l'eina, també cobreix la versió empresarial o servidora, el Microsoft Project Server 2007.
Tant si voleu fer l'examen com aprofundir en l'ús de l'eina, us recomano aquest llibre.

No hay comentarios: