2008/10/18

Els senadors del la JCI a Món Sant Benet

Tal i com comentava en el meu darrer post, d'ahir, divendres, aquest cap de setmana estem celebrant el 40è Congrès de la Jove Cambra Internacional de Catalunya, a la ciutat de Manresa.

Dins del programa d'activitats d'aquest Congrès, hi ha una part específica per als senadors de la nostra entitat, a la qual he tingut ocasió de participar.

Durant tot el dia d'avui, l'activitat pels senadors s'ha dut a terme en el marc de Món Sant Benet (http://www.monstbenet.com/).

Pel matí hem tingut ocasió de fer les visites medieval i modernista del monestir.

A l'hora de dinar, hem comptat amb la participació de dos convidats d'honor, la Marta Lacambra, sotsdirectora general de Caixa Manresa i directora de l'Obra Social de l'entitat financera i el Josep Maria Ribas, president de Projectes Territorials del Bages, l'empresa mixta -públic i privada que està construïnt el Parc Tecnològic de la Catalunya central.

En un distès i agradable ambient hem estat comentant tant el projecte de Món Sant Benet, impulsat per Caixa de Manresa, així com els diferents projectes que es duen a terme des del PTB.

En ambdos casos, hem pogut copsar com una visió de futur, juntament amb un lideratge polític-financer-social i una unió de tots els agents pot tenir molta força a l'hora de desenvolupar iniciatives que impulsin el territori.

És un exemple del que moltes comarques i espais haurien de perseguir.


Finalment, i a mitja tarda ha tingut lloc l'Assemblea del Senat de la JCI Catalunya (http://www.senadors.com/), presidida per l'actual president, el Joan Agustí i el President del Senat de la JCI de Manresa, en Toni Prat, on hem tractat diversos temes, com per exemple:
  • Hi ha hagut un reconeixement a l'anterior president del senat de la JCI Cataluna, en Jordi Pedragosa
  • Hem revisat l'actual web del senat i la proposta d'actualització d'imatge i d'inclusió de noves funcionalitats d'eines socials i que ha de ser una eina per a dinamitzar la comunitat dels qui formem part d'aquesta entitat
  • El Jesús Sagués (JCI Manresa) ens ha presentat el primer butlletí del senat corresponent a aquest any 2008
  • Hem parlat amb en David Badia, senador de la JCI Igualada, qui ens representarà al Congrès Mundial de la JCI a la Índia, d'aquí a unes setmanes

I hem tingut ocasió, també de conèixer els objectius i programa del Marc Gimferrer, candidat a presidir la Jove Cambra Internacional de Catalunya l'any 2009 i que si no passa res, demà serà escollit com a nou president nacional per aquest proper any.

Per part de la JCI Igualada, hem tingut una nombrosa representació de senadors amb en Jordi Pedagrosa, la Pilar Esteve, el Joan Costa, el David Badia, el Toni Díaz i un servidor, Ramon Costa.

Demà pel matí, i abans d'incorporar-nos a l'Assemblea General de la JCI Catalunya, tindrem l'oportunitat de visitar les Bodegues Abadal (http://www.abadal.net/)

No hay comentarios: