2008/09/29

Recepció a la delegació d'Aksakovo (UEA)

Aquest migdia he tingut ocasió de participar en la recepció que la Unió Empresarial de l'Anoia ha ofert a una delegació de la ciutat d'Aksakovo (Bulgària) que ens ha visitat per a signar un protocol d'agermanament amb la nostra ciutat d'Igualada.

La visita d'aquesta delegació, encapçalada pel seu alcalde, Atanas Stoilov, va anar precedida d'una visita d'un delegació d'Igualada, a finals del mes d'agost a les ciutats d'Aksakovo i Barna, que en breu s'agermanarà amb la ciutat de Barcelona.

La recepció ha comptat amb la participació dels representants de la Cambra de Comerç de Barcelona a Igualada, el Josep Vallès, de la UBIC, el Jordi Martínez, del gremi del Metall, Francesc Altés, de Fira d'Igualada, Pere Carles, i de diferents empresaris de la nostra ciutat i ha estat presidida pel president de la UEA, en Ramon Felip i l'alcalde d'Igualada.


En el meu cas, hi he assistit com a President de la Comissió TIC de la Unió Empresarial d'Anoia i he aprofitat per a donar a conéixer als diferents membres de la delegació visitant, l'important teixit empresarial TIC del que disposa el nostre territori, amb empreses líders en els seus sectors (enginyeria del software, soluciones eCommerce, formació TIC , ERPs, OpenSource,...).

Esperem que el futur agermanament comporti uns lligams econòmics que permetin a les nostres empreses locals d'expandir-se cap a nous mercats i d'establir col·laboracions amb empreses búlgares.

Ara bé, un tema important i que hem de treballar: l'anglès.

No ens podem permetre, ni uns ni altres, que les barreres idiomàtiques ens dificultin aquestes relacions. Sempre podrem comptar amb la col·laboració d'intèrprets, és cert, però res millor que una conversa 'un a un' sense intermediaris, oi?

No hay comentarios: